Bildmontering

Vi kan fodra upp din bild på kapa, dibond, eller honeycomb. Det ökade behovet av storformatsmontering är något vi på Frameworks har tagit till oss och jobbar kontinuerligt med för att utveckla och förbättra. När bilder monteras på skivmaterial kan det behövas beskäras något. Så det är bra om bilderna kan levereras med vit kant. Rekommenderat papper till laminering är blankt/glossy för att undvika luftbubblor, sk silvering. Kontakta Frameworks för mer info!

Kapa:

Kapa finns i tjocklek 5 mm och 10 mm(syraneutral). Kapan på 5 mm har museikvalitet dvs åldersbeständig och syrafri. Kapa lämpar sig när bilden ska monteras i ram pga att den är stöt- och tryckkänslig. 5 mm finns i storlek 100×160 cm men vid större montering än 50×70 cm rekommenderas 10 mm kapa som har en maxstorlek på 140×290 cm.

Dibond:

Dibondskivan är 3 mm tjock och består av ett aluminiumytterskikt med en kärna av polyetylen. Bilden monteras direkt mot skivan som är väldigt stabil. Det ger ett rent och stilistisk intryck och man kan välja att laminera bilden för att ytterligare förlänga livslängden. Max storlek 150×305 cm.

Honeycomb: 

8,1 mm. Max storlek 140×200 cm. Museikvalitet, åldersbeständig och syrafri.

Very suitable as a backing to support large works of art such as graphics, placards, textiles, paintings and wallpapers. The eight millimeter honeycomb panel can also be used as a sturdy backboard for conservation quality picture framing.

Laminering:

Laminering görs med ett sidenmatt kallaminat som passar alla typer av motiv eller med ett högglansig laminat som ger en oöverträffad glaseffekt. När du laminerar din bild ökas livslängden avsevärt. Förutom ett uv-skydd mot solens skadliga strålar har bilden även fått ett skydd mot fukt och yttre påfrestningar.