Bildmontering

Vi kan fodra upp din bild på kapa, dibond eller akrylskiva. När bilder monteras på skivmaterial kan det behövas beskäras något. Så det är bra om bilderna kan levereras med vit kant. Rekommenderat papper till laminering och akrylglas är blankt/glossy för att undvika luftbubblor, sk silvering. Kontakta Frameworks för mer info!

Kapa:

Kapa finns i tjocklek 5 mm. Kapan vi använder är åldersbeständig och syrafri. Kapa lämpar sig när bilden ska monteras i ram pga att den är stöt- och tryckkänslig.

Dibond:

Dibondskivan är 3 mm tjock och består av ett aluminiumytterskikt med en kärna av polyetylen. Bilden monteras direkt mot skivan som är väldigt stabil. Det ger ett rent och stilistisk intryck och man kan välja att laminera bilden för att ytterligare förlänga livslängden.

Akryl:

Med akrylglasmontering fäster man bildsidan mot akrylglaset för att skapa en känsla av djup och ge motivet en extra dimension. För att stabilisera bilden monteras en dibondskiva eller aluminiumskiva på baksidan. Tjockleken på akrylskivan är 5 mm. Akryl kallas av många plexi. Likaså kan akrylglasmontering även kallas diasec eller facemount.

Laminering:

Laminering görs med ett sidenmatt kallaminat som passar alla typer av motiv eller med ett högglansig laminat som ger en oöverträffad glaseffekt. När du laminerar din bild ökas livslängden avsevärt. Förutom ett uv-skydd mot solens skadliga strålar har bilden även fått ett skydd mot fukt och yttre påfrestningar.